Tajine van lam en peren

Informatie
- Bereidingstijd: 80 minuten
- Aantal personen: 6
Ingrediënten
- 900g lamsvlees in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 grote ontvelde vleestomaten in stukjes
- 3 stevige peren, ongeveer 700g
- Sap van een ½ citroen
- 1 el kaneelpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl saffraandraadjes
- 2 dl groentebouillon van een tablet
- 1 el honing
- Muntblaadjes
- 2 el olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit de olie in de tajine en bak de ui ongeveer 3 minuten zacht aan.
- Voeg het vlees toe en bak dit in ongeveer 5 minuten rondom brui.
- Roer de kruiden erdoor totdat de geur vrijkomt.
- Voeg de tomaten e de bouillon toe.
- Laat het geheel ongeveer 1 uur doorstoven.
- Was de peren en snijd ze in achten.
- Verwijder de klokhuizen en pitten.
- Leg de partjes op het mengsel in de tajine en voeg het citroensap en de honing toe.
- Laat het geheel nog ongeveer 20 minuten doorgaren en breng op smaak met zout en peper.
- Strooi muntblaadjes over het gerecht voordat het geserveerd wordt.
Tweet