Tajine met varkensvlees en bonen

Informatie
- Bereidingstijd: 100 minuten
- Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 600 g varkensfilet in stukken
- 4 pomodori-tomaten
- 500 g gehalveerde sperziebonen
- 1 fijngesnipperd ui
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 2 tl kurkuma
- ¼ tl komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl kardemompoeder
- 2 el fijngehakte koriander
- 2 el fijngehakte bladpeterselie
- 1½ el oranjebloesemwater
- 4 el olijfolie
- 2 ingelegde citroenen in stukken: snijd de citroenen in vier kwarten maar snijd ze net niet helemaal los. Doe de citroenen in een grote glazen pot en schep er 1 el zout over. Voeg zo veel gekookt en afgekoeld water toe totdat de citroenen helemaal onder water staan. Laat dit minimaal een aantal uur intrekken. De citroenen zijn voor ongeveer vier weken te bewaren in de koelkast.
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in de tajine en bak hierin het vlees mooi bruin.
- Voeg de ui en knoflook, kardemom, komijn, gemberpoeder, kurkuma, tomaat en hele citroenen toe.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Voeg zo veel heet water toe totdat het vlees net onderstaat.
- Laat de tajine ongeveer 1 tot 1 ½ uur stoven totdat het vlees gaar is.
- Voeg daarna de sperziebonen, koriander, peterselie en oranjebloesemwater toe.
- Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het 10 minuten stoven.
- Schep het mengsel op een bord en serveer.
Tweet