Tajine met schapenvlees en dadels

Informatie
- Bereidingstijd: 100 minuten
- Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 750 g schapenvlees in blokjes
- 1 fijngesnipperd ui
- 1 courgette
- 2 tomaten in stukken
- 100 g gedroogde dadels en zonder pitten
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte koriander
- 1 bouillonblokje
- 6 saffraandraadjes
- 1 el paprikapoeder
- 6 el olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit de helft van de olijfolie in de tajine en leg het vlees hierin.
- Strooi hier de saffraan en paprikapoeder over en voeg ook de ui, tomaat, peterselie en koriander toe.
- Bak het geheel ongeveer 5 minuten.
- Schenk de rest van de olijfolie over het mengsel.
- Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het rondom bruin in de tajine.
- Voeg nu zo veel heet water toe totdat het vlees onder water staat en verkruimel het bouillonblokje hierboven.
- Zet het deksel op de tajine en stoof het vlees in 1 tot 1 ½ uur gaar.
- Leg daarna de plakken courgette en de dadels erop en schep enkele lepel stoofvocht hierover.
- Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het mengsel voor ongeveer 10 minuten doorstoven.
- Klaar!
Tweet