Tajine met rundvlees en groenten

Informatie
- Bereidingstijd: 120 minuten
- Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 500 g runderstoofvlees in blokjes
- 2 fijngehakte uienv
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper in kleine stukjes
- 500 g gekookte kikkererwtenv
- 1 grote rode of groene paprika in blokjes
- 1 courgette in gehalveerde schijven
- 2-3 ontvelde tomaten in blokjes
- 1 dun schijfje citroen in kleine stukjes
- Sap van een halve citroen
- 2 el rozijnen
- 1 tl kaneel
- 1 tl gember
- 1 tl koriander
- Snufje saffraan
- 2 el boter of zonnebloemolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit de olie of boter in de tajine en braad het vlees aan.
- Doe hier de uien, knoflook en chilipepers toe.
- Voeg de kruiden en stukjes citroen toe en voeg zoveel heet water toe totdat het vlees net onder staat.
- Laat de tajine ongeveer 1 ½ uur stoven.
- Doe de rest van de ingrediënten erbij wanneer het grootste gedeelte van het vocht verdampt is en laat het nog ongeveer 15 minuten stoven totdat de groenten zacht zijn.
- Klaar!
Tweet