Tajine met kip en vijgen

Informatie
- Bereidingstijd: 80 minuten
- Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 1 kg kipdrumsticks
- 4 pomodori tomaten in stukjes
- 1 ui in ringen
- 400 g brocolliroosjes
- 4 verse vijgen in kwarten
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 1 el gembersiroop
- 1 el gemberpoeder
- 4 el witte wijn
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in de tajine en bak het vlees rondom bruin.
- Voeg de ui, tomaat, knoflook, gemberpoeder, gembersiroop en peper en zout toe.
- Schenk de wijn erbij en voeg zoveel heet water toe totdat het vlees net onderstaat.
- Stoof de tajine klaar in ongeveer 1 uur.
- Zodra de kip gaar is kan de broccoli en de vijgen worden toegevoegd.
- Schep er een paar lepels kookvocht over.
- Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat de tajine nog 10 minuten stoven.
- Klaar!
Tweet