Tajine met kip en pastinaak

Informatie
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 600 g kipfilet in blokjes of dijstukken
- 500 g geschilde pastinaak in plakjes
- 2 rode uien in ringen
- 2 tomaten in stukken
- 6 saffraandraadjes
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- Sap van ½ sinaasappel. Snijd dezelfde ½ sinaasappel in stukken
- 50 g grof gehakte hazelnoten
- 3 el fijngehakte peterselie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in de tajine en bak de kip rondom bruin.
- Voeg de pastinaak, tomaat, ui, saffraan, knoflook, sinaasappelsap en sinaasappel toe.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Voeg zo veel heet water toe totdat het vlees onder water staat.
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten stoven.
- Strooi de hazelnoten en peterselie erover en klaar!
Tweet