Tajine met kip en limoen

Informatie
- Bereidingstijd: 105 minuten
- Aantal personen: 6
Ingrediënten
- 6 kippenbouten, elk in vieren
- 1 kleine pompoen in blokjes
- 2 paprika’s in vieren zonder zaadlijsten
- 3 aardappels in vieren
- 1 citroen
- 5 teentjes knoflook waarvan 2 teentjes fijngesneden
- 2 grote uien grof gesneden
- 5 tomaten grof gesneden
- 1 Spaanse chilipeper
- ½ limoen
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnzaadjes
- 3 el grof gesneden koriander
- 5 takjes tijm
- 6 saffraandraadjes
- 1 el tomatenpuree
- 3 el zonnebloemolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Boen de citroen schoon en snijd de citroen inclusief schil in grove stukken.
- Doe de kip met 3 teentjes knoflook in een grote pan en voeg zoveel water toe totdat de kip onder staat.
- Breng het geheel aan de kook voor ongeveer 10 minuten.
- Neem de pan van het vuur en gooi het water weg.
- Doe de kip in de tajine en voeg de zonnebloemolie, ui en tomaat toe.
- Bak dit 5 minuten en voeg daarna de citroen, gesneden knoflook, limoen, tijm, komijn, koriander, saffraan, paprikapoeder, Spaanse peper, tomatenpuree, zout en peper toe.
- Bak alles ongeveer 15 minuten aan en voeg 1 l water toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken.
- Giet het kookvocht door een zeef in een schone pan.
- Verwijder de limoen, takjes tijm en spaanse peper uit het mengsel.
- Breng het kookvocht aan de kook met de aardappelen, paprika, pompoen en laat dit 20 minuten doorkoken in een aparte pan.
- Breng de groenten op smaak met zout en peper.
- Schep de kip door de groenten en je stoofpot is klaar!
Tweet