Tajine met kefta

Informatie
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 600 g lamsgehakt of rundergehakt
- 3 eieren
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 2 grote uien
- 4 gepelde tomaten
- 12 verse muntblaadjes
- 10 verse korianderblaadjes
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1/2 tl gemalen Spaanse peper
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl kaneel
- 1 dl olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Pel en snipper uien en hak de muntblaadjes en korianderblaadjes fijn.
- Meng de blaadjes door het gehakt samen met 1 fijngesnipperde ui, 1 ei, de helft van de olijfolie, Spaanse peper en cayennepeper, het komijnzaad en kaneel. Kneed het geheel goed door en maak balletjes van ongeveer 5 cm diameter.
- Braad de balletjes in de rest van de olijfolie in de tajine.
- Voeg hierbij de rest van de ui, knoflook en gepelde tomaten.
- Laat alles 10 minuten sudderen.
- Breek de overige eieren over het mengsel en laat het nog 5 minuten sudderen.
- Bestrooi het geheel met verse kruiden en klaar!
Tweet