Marokkaanse tajine

Informatie
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 1 kg lamsschouder in stukken
- 4 kleine vastkokende aardappelen
- 2 grote wortelen
- 3 tomaten
- 3 uien
- 2 aubergines
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 bosje koriander
- 1 geconserveerde citroen of 4 plakjes gewone citroen
- 3 tl paprikapoeder
- 2 tl gemalen kaneel
- 3 tl gemalen zwarte peper
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl gemberpoeder
- 2 dl olijfolie
- Zout
Bereidingswijze
- Snijd de ui in ringen en de groenten in stukken en snipper de knoflook.
- Bak het lamsvlees in olijfolie en er de kruiden, de ui en het knoflook bij.
- Bak dit ongeveer 2 minuten en voeg de stukken tomaat toe met een scheutje water.
- Sluit de tajine en laat het geheel enkele minuten sudderen.
- Doe er de stukken aardappel en wortel bij en laat het nog 10 minuten sudderen voordat de aubergine kan worden toegevoegd.
- Na 15 minuten kan de in stukken gesneden citroen worden toegevoegd.
- Voeg nog wat water toe indien het gerecht droog komt te staan.
- Wanneer alles goed gaar is kan het gerecht worden afgewerkt met geplukte koriander en klaar!
Tweet